Patuvaba nauding heade bakteritega -
kergem enesetunne

Tõeliselt maitsev fermenteeritud karastusjook miljardite heade bakteritega, antioksüdantide ja vitamiinidega.

Ilma lisatud suhkru- ja kunstlike lisaaineteta ning figuurisõbrale ka eriti madala kaloraažiga. Ei sisalda kofeiini.

Sinu keha väärib parimat

Raw Edge valmistamisel on kasutatud Eesti oma köögiviljadest valmistatud mahla, mille fermenteerimisel tekivad antioksüdandid, vitamiinid ja head bakterid, mis toetavad soolestiku tervist ja heaolu. Suurepärane värskendus miljardite kasulike piimhappebakteritega nii suurtele kui väikestele. Patuvabalt.

Hüvasti tühjad kalorid ja sünteetilised lisaained! 

Ei mingit lisatud suhkrut, kunstlikke magus- ega lisaaineid, ülimadal kaloraaž ning miljardid head bakterid.

Tervis ja heaolu algab soolestikust

Soolestiku mikrobioom on seal elavate triljonite bakterite ja muude mikroobide kogukond. Mikrobioomil on otsene mõju Sinu tervisele, vastutades muuhulgas toidu seedimise, toitainete imendumise, ainevahetuse reguleerimise ning tugeva immuunsuse eest.

Ebatervislik toitumine, väliskeskkond ja stress võivad kahjustada soolestiku mitmekesisust, muutes meid haigustele vastuvõtlikumaks. Tervisliku soolestiku säilitamiseks tuleks süüa kõrge toiteväärtusega, kiudainerikkaid ning piimhappebaktereid sisaldavaid toite, nagu näiteks fermenteeritud toidud.

Teaduslikult väljatöötatud

Raw Edge eesmärk on rakendada biotehnoloogia kõrgtehnoloogilisi teadmisi ja kliiniliselt testitud koostisaineid, et nügida inimesi tervislike ja keskkonnasõbralike valikute suunas. Maitsvalt.

Raw Edge on väljatöötatud koostöös teadlastega ning koondab endas 15 aastat teadusarendust. Siin kohtuvad TalTechi tehnoloogia ning Tartu Ülikooli ja BioCC terviseuuringud. 

Raw Edge on Taltech hargettevõte.

Peagi tulemas

Maitsvalt ja särinaga

Heaolu kui oled teel

Kummikummid, mis teevad pai

Meie lugu

Raw Edge sündis soovist luua tervislikum alternatiiv kunstlikele nullkalorilistele jookidele: ülimadala kalorsusega, ilma lisatud suhkru- ega kunstlikke lisaaineteta probiootiline karastusjook, mis maitseb suurepäraselt ja sobib kõigile!  

Meie eesmärk on nügida inimesi keskkonnasõbralikumate päris toitude suunas, mis toetavad tervist. Ringväärindame kohalikku toorainet, vähendades sellega  toiduraiskamist.  Meie tehnoloogia tõstab märkimisväärselt köögiviljamahlade toiteväärtust, pikendab nende eluiga ja vähendab naturaalselt esinevate suhkrute sisaldust miinimumini.  Nii saavad köögiviljadest maitsvad ja päriselt kasulikud tooted, mis ei sisalda sünteetilisi koostisosi.

Joogid on alles algus! 

Tervem elu parema toiduga

Tervislik ei pea olema igav! Tõestame, et kasulik Sulle ja keskkonnale võib olla väga maitsev!

Kohalik, vähetöödeldud, kasulik ja maitsev toit parandab lumepallina halvenevat rahvatervist ja hoiab kokku sellega kaasnevaid kulusid. Meie soov on nügida inimesi paremate valikute suunas – vähem suhkrut ja ületöödeldud toite.

Küsimused?

Raw Edge näeb välja ja mekib üsna sarnaselt tavalisele karastusjoogile, ent tegelikult peitub siin midagi palju enamat.  Raw Edge on esimene teaduslikult väljatöötatud probiootiline karastusjook, mis on loodud pakkuma rõõmu ka kõige nõudlikumale maitsele ja sobib kõigile!

See ei sisalda kunstlikke lisaaineid, säilitusaineid, kofeiini ega lisatud suhkruid ning selles on minimaalselt kaloreid – seega saad seda nautida patuvabalt. Piimhappebakterid toodavad oma elutegevuse käigus väärtuslikke orgaanilisi happeid, antioksüdante ja vitamiine, mida organism suudab ka omistada.

Fermenteerimine on protsess, mille käigus mikroorganismid või ensüümid lagundavad orgaanilisi aineid lihtsamateks, kergemini imenduvateks vormideks. See tähendab, et Raw Edge’is sisalduvad vitamiinid, antioksüdandid ning orgaanilised happed on organismile kergemini omastatavad kui sünteetilised või töödeldud lisandid, mida sageli toitudes ja jookides leidub.

Teadus kõneleb üha enam fermenteeritud toodete kasulikust mõjust ning võtmerollist soolestiku tervise tagamisel.

Raw Edge ei sisalda grammigi lisatud suhkrut.

Veelgi enam, tehnoloogia võimaldab köögivilja- ja marjamahlas looduslikult esinevaid suhkruid vähendada peaaegu nullini.
Kas teadsid, et fermenteerimise üks võlu seisneb selles, et head bakterid söövad ära suhkrud ning muudavad need piimhappeks, süsihappegaasiks ja headeks bakteriteks. Seega on fermenteerimine protsess, mida saab kasutada mitmesugustes toitudes leiduvate süsivesikute sisalduse vähendamiseks.

Hea küsimus!

Soolestiku tervis ja mikrobiomide mitmekesisus mängivad olulist rolli meie üldises heaolus, toetades muuhulgas paremat und, immuunsust ja toitainete omistamist, aitavad säilitada tervislikku kehakaalu ja tõsta energiataset.

Piimhappebakterid, mida sageli nimetatakse “headeks” bakteriteks, on sellised mikroorganismid, mis muudavad oma elutegevuse käigus suhkrud piimhappeks (hea asi). Piimhappebakterid esinevad inimese soolestiku mikroflooras ja on tuntud kui abimehed toetamaks soolebakterite tervislikku tasakaalu.

Piimhappebakterid moodustavad organismis kasulike bakterite kooslusi, pidurdades kahjulike bakterite kasvu ja aidates säilitada üldist kehalist tasakaalu. Need aitavad seedimist, tugevdavad immuunsüsteemi ja neil on põletikuvastased omadused.

Kasutame kliiniliselt testitud probiootilist piimhappebakterikultuuri, mis kannab TENSIA nime. Selle bakterikultuuri on välja töötanud Tartu Ülikool ning BioCC ehk Biokompetentsikeskus. Lisaks sellele, et piimhappebakteritel on teaduslikult kinnitatud tervistavad omadused, on TENSIA’l ka põletikuvastased ning vererõhku alandavad omadused.

Ei ole. Olgugi, et mõlemad valmistamisel kasutatakse fermenteerimist, on tegemist siiski väga erinevate toodetega.

  1. Raw Edge tooraineks on kohalikud köögiviljad (porgand, peet) ning marjamahl. Seevastu kombucha on teeseene jook, mille valmistamiseks on vaja teed ja suhkrut. Et tees sisaldub väikses koguses kofeiini, võib seda sisaldada ka kombucha. Raw Edge ei sisalda kofeiini ning on seetõttu sobilik ka lastele.
  2. Raw Edge kasutab köögiviljamahla fermenteerimisel kliiniliselt testitud, probiootilist piimhappebakterite kultuuri, mis eristab meid kombuchast, kus leiduvad üldjuhul peamiselt äädikhappebakterid ning pärmid.
  3. Piimhappebakter maiteprofiil on pehmem, samas äädikhappebakteriga kombuchale on iseloomulik just äädikane, veidi hapu maitse.

 

Piimhappebaktereid seostatakse sageli just piimatoodetega: juust, jogurt, keefir.

Raw Edge ei kasuta piima ega loomset toorainet, vaid köögivilju ja marjamahla. Seega on Raw Edge sulle väga sobiv, kui piimatooted ebamugavusi valmistavad.

Mango & Porgand

Koostisosad: vesi, fermenteeritud porgandi mahl (20%), lõhna- ja maitsetugevdaja erütritool, sidrunimahl, looduslikud Iõhna- ja maitseained, süsihappegaas. 

Piimhappebakterid (Lactiplantibacillus plantarum TENSIA® BioCC OÜ litsentsi alusel) >107 CFU/ml.

Energia 46 kj / 11 kcal
Rasvad 0 g, millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 3,8 g, millest suhkrud 0,9 g
Valgud 0,1 g
Sool 0 g

Porgand & Ananass

Koostisosad: vesi, fermenteeritud porgandi mahl (20%),lõhna- ja maitsetugevdaja erütritool, sidrunimahl, looduslikud Iõhna- ja maitseained, süsihappegaas. 

Piimhappebakterid (Lactiplantibacillus plantarum TENSIA® BioCC OÜ litsentsi alusel) > 107 CFU/ml. 

Energia 46 kj / 11 kcal
Rasvad 0 g, millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 3,8 g, millest suhkrud 0,9 g
Valgud 0,1 g
Sool 0 g

Mustsõstar, porgand & peet

Koostisosad: vesi, fermenteeritud porgandi-peedimahl (15%), mustsõstramahl (4%), lõhna- ja maitsetugevdaja erütritool, sidrunimahl, looduslikud lõhna- ja maitseained, süsihappegaas. 

Piimhappebakterid (Lactiplantibacillus plantarum TENSIA® BioCC OÜ litsentsi alusel) > 107 CFU/ml. 

Energia 71 kj / 17 kcal
Rasvad 0 g, millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 3,8 g, millest suhkrud 0,8 g
Valgud 0,1 g
Sool 0 g

Draakonivilja & porgandi

Koostisosad: vesi, fermenteeritud porgandi mahl (20%), lõhna- ja maitsetugevdaja erütritool, sidrunimahl, looduslikud Iõhna- ja maitseained, süsihappegaas. 

Piimhappebakterid (Lactiplantibacillus plantarum TENSIA® BioCC OÜ litsentsi alusel) >107 CFU/ml.

Energia 46 kj / 11 kcal
Rasvad 0 g, millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 3,8 g, millest suhkrud 0,9 g
Valgud 0,1 g
Sool 0 g